Kandidaten

DEWAELE Bart

: 10
: Land- en tuinbouwer
: 28-01-1978 in Kortrijk
: Partner van Anne Bourgeois, papa van Juline en pluspapa van Jade en Emma
: Genieten van de kleine dingen, tuinieren, muziek, verenigingsleven (organiseren Hoevefeesten Heestert)

Bart is een teamspeler, vind het ‘Wij-gevoel’ belangrijker dan het ‘Ik-gevoel’. Hij vindt het dienen belangrijker dan gediend te worden. Hij staat met beide voeten op de grond en wil met een portie gezond boerenverstand, rust, geduld, eenvoud, relativering en in vertrouwen meewerken aan een beter bestuur voor onze gemeente.

Bart is een geboren en getogen Otegemnaar. Hij is de jongste van vier zonen (Geert, Wim en Jo) ten huize Albert Dewaele & M-Joseph Vandeputte.

Ondertussen is hij ook al minstens de 4de generatie die ‘boert’ op de hoeve in de Kasselrijstraat. Zijn ouders en grootouders (Juleske Dewaele) waren al van vroeger actief in de kweek en thuisverkoop van aardbeien (frezen) en prei (pret). Vandaar dat er dan dikwijls gesproken werd van de frezenboer en de pretboer van Otegem.

Of zoals de kleine mannen in de buurt en familie nu zeggen: Kijk, boer Bart!

Bart zet deze traditie dan ook met fierheid en respect verder, omdat boer zijn meer is dan alleen werken, het is een manier van leven.’

Bart volgde in zijn jeugd zijn broers naar de KLJ in Heestert, waar hij een heel deel van zijn vrije tijd aan spendeerde. Zo was hij jarenlang de hoofdleider en werd ook nog voorzitter van het gewest Warav (Avelgem en Waregem). Zo kreeg hij de microbe te pakken om de organisatie van de gekende Hoevefeesten in Heestert mee te helpen in goede banen leiden. Ondertussen vond hij ook nog de tijd om het voorzitterschap van Groene Kring gewest Avelgem gedurende 10 jaar op zich te nemen.  Op vandaag is Bart actief binnen het bestuur van Landelijke Gilde Heestert en neemt hij nog steeds de organisatie van de Hoevefeesten ter harte samen met de vrienden uit KLJ en KVLV.

Bart is verder ook nog (bestuurs)lid van diverse verenigingen zoals LG Otegem, Oud-strijdersbond Otegem, Kon. Wielerclub Otegem Boven, … en hielp hij mee tijdens de diverse Kerstfeesten op ’t Zaveleinde.

In 2006 nam hij voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd dan ook meteen verkozen tot gemeenteraadslid, wat een vervolg kende in 2012.

Hij wil dit dan ook graag verder zetten na de komende verkiezingen  om zo de gemeente Zwevegem (incl deelgemeenten) samen met de partijgenoten nog beter te maken!