Kandidaten

OTTEVAERE Justine

: 24
: Educatief Medewerker bij Kazou Zuid-West-Vlaanderen.
: 26-02-1994 in Kortrijk
: Trainster bij Synchro Klub de Flamingo’s, Gouwmedewerker Akabe, Lopen en Keloke en af en toe eens een danske placeren

Als één van de jongsten op de lijst wil ik graag een stem geven aan de jeugd in Zwevegem.
Zelf ben ik al jaren actief in de jeugdbeweging. Jarenlang was ik actief als lid in de chiro van Moen, daarna nog drie jaar als leidster. Twee zomers lang ging ik ook mee met de Akabe van scouts Zwevegem om voor hen te koken, daarna was ik nog  3 jaar leidster bij de Akabe van Zwevegem. . Momenteel ben ik nog actief binnen de scouts, als akabe-gouwmedewerker van Gouw Zuid-West- Vlaanderen.

Ook door mijn job bij Kazou kom ik dagelijks in contact met het jeugdwerk en vrijwilligers. Sinds februari ben ik afgestudeerd en sinds mei werk ik als educatief medewerker bij Kazou ZWVL. Daarbij ondersteun ik de moniwerking, kookploegen en zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat de zomer voor kinderen en jongeren gesmeerd verloopt voor iedereenDaar zie ik hoe belangrijk het is om  vrijwilligers te ondersteunen met de nodige middelen en vormingen, zodat zij elke vakantie het beste van zichzelf kunnen geven.

Naast het jeugdwerk ben ik ook actief als trainsters bij de flamingo’s van SKF. Tot vorig jaar was ik zelf nog zwemster, maar na 16 jaar als waterballerina, geef ik nu mijn ervaring door als trainster.

Tijdens mijn studies, communicatiewetenschappen aan de Ugent, kwam mijn interesse naar boven voor de communicatie tussen steden en hun burgers. Tijdens de masteropleiding ‘Nieuwe media & maatschappij’ kon ik mij toespitsen op innovatie en participatie. Ik sloot mijn studies af met een masterproef over ‘online burgerparticipatie bij lokale overheden’. Ik hoop dat dit ook nog meer een plaat krijgt in Zwevegem. Onze gemeente bruist van de creativiteit en diversiteit bij jong en oud. Laten we al deze verschillende invalshoeken verzamelen, zowel offline als online. Om die dan te gebruiken als van bron inspiratie voor een Zwevegem voor en door iedereen.

Samen met mijn medekandidaten hoop ik om met CD& V de weg vooruit te kunnen volgen, richting een sterk ondersteund jeugdwerk en een gemeente met inspraak voor iedereen.