Kandidaten

SEGAERT Martine

: 17
: Gepensioneerd
: 22-03-1956 in Zwevegem
: Alleenstaande
: Actief in verschillende verenigingen o.a. Nationale strijdersbond Zwevegem-Moen

Bestuurslid Samana, bestuurslid Nationale strijdersbond Zwevegem- Moen, bestuurslid NSB groot- Zwevegem, lid Okra, lid Femma, vrijwilliger fietsbib

Interesse in de mens en zijn leefomstandigheden. Na meer dan 20 jaar in als verzorgende in de thuiszorg weet ik wat er leeft binnen de muren van de gezinnen zoals armoede, eenzaamheid en hulpnoden. Er kan nog heel wat gebeuren zowel voor kinderen, jeugd en derde leeftijd. Iedere leeftijd moet een volwaardig leven krijgen.

Ik kreeg van thuis mee dat zich engageren veel meer betekent dan zich ergens op het voorplan plaatsen. Zowel vader, als moeder en ook mijn broers deden mij dat vóór in diverse organisaties.

Daarom heb ik ook de plaats van vader ingenomen bij alles wat met de werking van de oudstrijders te maken heeft.

Daarom ook ben ik lid en bestuurslid van de diverse partnerorganisaties van Beweging.net.

Maar vooral via mijn beroepsloopbaan als verzorgende in de thuiszorg gedurende al die jaren  leerde me dat er zoveel gekende, maar helaas ook ongekende noden zijn, ik weet wat er binnen de muren van gezinnen leeft dat echter nooit het daglicht ziet: armoede, eenzaamheid, gebrek aan hulp in vele gevallen. Er is nog een hele weg te gaan en ik wil, via de politiek, deze problematiek bespreekbaar maken en werken naar oplossingen toe.

Want WEL- ZIJN is meer dan een modewoord, het is een recht voor iedereen en voor mij een opdracht om dit waar te maken.