Kandidaten

SPINCEMAILLE Eliane

: 1
: Licentiaat TEW - Leerkracht Economie 3de Graad Sint-Jan Berchmanscollege Avelgem
: 20-04-1960 in Zwevegem
: Gehuwd met Dominiek Matton Onze 3 zonen Koen, Bart en Tom zijn het huis uit en hebben met hun partner een eigen stekje; Onze 3 kleindochters Sarah, Alice en Céleste zijn onze oogappels
: Ik ben omwille van mijn politiek engagement heel vaak van huis. In mijn vrije tijd wil ik het liefst thuis zijn en genieten van gewone dingen: familie (onze kleindochters met stip op de eerste plaats! ), tuin en terras. Een wandeling of fietstocht in de nabije natuur, zon, zee en al eens een verre reis.

Aanspreekbaar zijn én een beleid voeren dicht bij de mensen, zijn twee zaken die is voor mij van groot belang zijn. Oog hebben voor de noden van algemeen belang op welk vlak dan ook (sport, zorg, mobiliteit…) én anderzijds alles betaalbaar houden. “Hart warm en hoofd koel” is mijn politieke leuze al bijna 20 jaar!
En typische “vrouwelijke” eigenschappen zijn ook in de politiek belangrijk: rust, dialoog, begrip, zorgzaam omgaan met anderen!

Zwevegem is een bijzonder mooie gemeente, waar we als inwoners terecht “preus” mogen op zijn.

Zelf ben ik geboren en getogen in Zwevegem en woon intussen een 30-tal jaar in deelgemeente Otegem.  Maatschappelijk en sociaal engagement zit in mijn genen: jeugdbeweging, studentenclub, parochiaal team, oudercomité, badmintonclub, Beweging.net, …. Langs de zijlijn blijven staan is nu eenmaal niet aan mij besteed. Als een echte West-Vlaming weet ik van aanpakken en ben ik “voor de voorut”!

Destijds als leerlingbegeleider op school en nu nog steeds als parttime leerkracht poog ik voeling met de jonge generatie te houden. Sinds de komst van onze kleindochters gaat opnieuw een boeiende wereld voor ons open, die van “opa en oma zijn”. En ik wil er ook zijn voor mijn mama die eind de 80 is en nog steeds thuis woont.

Samen met de medekandidaten op de CD&V-lijst, willen we als “team Eliane” ten volle gaan voor een bruisend Zwevegem, waar mensen zich verbonden voelen met elkaar en met de beleidsmakers. Waar ruimte is voor initiatief en creativiteit, waar kwetsbaren zich gesteund weten en vrijwilligers gewaardeerd worden.

Ik ben fier met zo’n team te mogen werken aan een beter Zwevegem. In “me time tijden” kiezen wij resoluut voor een wij-verhaal van verbondenheid en respect.

Mijn engagement, ervaring en dossierkennis in de gemeentelijke politiek stel ik ter graag beschikking van de kiezer.

In vele beleidsdomeinen is de provincie partner van de gemeente, als beslisser (vergunningen), als beheerder (beken), kennisverstrekker of als infrastructuuraanbieder (fiets- en wandelroutes).  Mijn engagement, 12 jaar ervaring en dossierkennis in de provinciale politiek stel ik ter graag beschikking van de kiezer. U vindt mij als uittredend raadsvoorzitter als LIJSTDUWER op de provinciale kieslijst.  Meer info, klik hier