Kandidaten

VANDENHENDE Stijn

: 13
: Leerkracht en leerlingenbegeleider
: 01-03-1984 in Kortrijk
: Gehuwd met Willemien Vermeersch, papa van kleine Leon
: Chiro (oud-leider Chiro Zwevegem) / acteur bij Zwevegems Teater / bestuurslid LEO-club Menen / minivoetbal / horecabezoeker

Vastberaden nieuwkomer in “de politiek”. Met jonge energie om er 100% voor te gaan, als teamspeler met een hoog sociaal engagement.

Geboren en getogen in Zwevegem ben ik opgegroeid op ‘de Kappaert’ in een gezin van vier met vader Bart, moeder Trees en zus Hanne.

Reeds 10 jaar werk ik als leerkracht in het Donboscocollege in Kortrijk, waarvan het laatste jaar ook als leerlingenbegeleider. Al van kindsbeen af ben ik een echt podiumbeest. ‘Born to be on stage’. Mijn ‘toneelei’ kan ik al jaren kwijt als acteur bij het Zwevegems Teater. Vandaar mijn sterke belangstelling voor cultuur in het algemeen. Ik ben ook een Chiroman in hart en nieren. Dat is me met de paplepel ingegeven. Niet alleen door mijn job, maar dus ook als oud-lid en oud-leider van Chirojongens ’t Axent Zwevegem en oud-leider van Gewest Streuvelsland, vormt ook jeugd een belangrijk deel van mijn interesseveld. Onze jeugd is onze toekomst, en ik vind het belangrijk dat wij hen begeleiden en juist ondersteunen om hen te helpen groeien.

In 2012 kwam ik met mijn vrouw in Heestert wonen en we wonen er erg graag! De sympathieke dorpssfeer die er heerst vinden we één van de grootste troeven. Heestert is klein, maar erg familiaal, er is altijd iemand paraat voor eender welk initiatief. Ik ben er dan ook graag bij als ik een handje kan toesteken en van de sfeer kan meeproeven

Vanuit mijn achtergrond en uit liefde voor het “onder de mensen zijn”, heb ik beslist om politiek engagement op te nemen. Samen met de hele ploeg werken aan de weg vooruit!